Vårkänslorna leder förstås till en till vagn

När asfalten började titta fram och en ansåg att det kanske blir vår någon gång i alla fall. Så började vi förstås längta efter att cykla.

Och vi har ju sedan innan bestämt oss för en cykelvagn, men beslutade oss för att försöka hitta en bra där det även är möjligt att springa. Vi är trots allt relativt aktiva, och det känns som att det kommer en bli en väl använd vagn.

Vi ville förstås ha en Thulevagn, den absolut nyaste. Suktade och läste på, men ärligt talat. Varför kostar den så otroligt mycket? Det kändes bara som lite för mycket pengar helt enkelt. Så vi letade vidare.

Vi hittade en som vi tyckte kändes riktigt bra (att man ska få lägga ner så otroligt mycket tid på att leta.....det är verkligen livet som nybliven förälder) , så den klickade vi hem. Valet föll på en Croozer. Vi valde att köpa en äldre modell från 2015, som förstås hade ett bättre pris - vilket kändes bra. Självklart missar vi då några förbättringar de gjort, men det var vi villiga att släppa för ett bättre pris.

Vi har testat att gå med både promenadhjul och springdelen, och det fungerar väldigt bra. Vi har redan cyklat flera rundor. Jag tänker att Vilja behöver lära sig att tycka om det, så många lite kortare rundor i starten är tanken. Så vi har cyklat från 1- 2 mil när vi varit ute. Hon verkar verkligen gilla det.

När vi gick, så hade hon ju väldigt bra läge för att se hundarna som sprang bredvid vagnen. Vilket förstås var jättekul. Hon har ju tidigare inte åkt med huvudet framåt, utan alltid haft kontakt med oss - vilket var lite ovant i starten. 

Vi har inte kommit ut på någon springtur än, vi är förkylda här hemma. Så det ser jag fram emot att testa. Vagnen går väldigt lätt, så tror inte det blir något som helst problem.

När vi cyklar så sitter hon och tittar på precis allt, hon är så otroligt nyfiken just nu. Allt ska inspekteras. Vi har bara cyklat på asfalt än, är nyfiken om det kommer att gå att cykla på grusväg eller om det blir för guppigt?  Vi får testa när vägarna torkar upp, just nu så är det mest gegga där ute på skogsbilvägarna och vi har massor av snö kvar så det kommer nog att dröja ett bra tag.

Vagnen har bra packutrymme bak, och det går även att få plats med lite packning framåt vid hennes fötter. Bra sidofickor på insidan för leksaker, vattenflaska och så vidare.

Vagnen har inte handbroms vilket jag var lite nervös för innan, men jag tycker inte att det har varit några problem alls att gå med den i nedförsbackar. Kanske blir problem när man springer och det lutar nedåt? 

Det jag ser som lite negativt, är att det inte finns något fönster eller lucka in till henne. Så för att se henne när en går/springer så måste man titta in på sidan av vagnen. Men, ja det är nog något som man vänjer sig vid.

Annars verkar allt toppen med den.

Vagnen har redan rullat några mil och många fler lär det blir. Så glad!






Kommentarer

Populära inlägg