En god enkel dessert att laga över öppen eld!
Vi gjorde inga stora utflykter idag, utan vi lagade till lunchen ute på gården i solen.
Till dessert. Smörstekta äpplen.
Förberedelser.
Skär äpplen i klyftor, sockra lite lätt och ha på kanel efter önskemål. Jag lade sedan allt i en skål med lock. Hade på lite muesli och ringlade över lite flytande rapsolja/smör. Satte på locket och skakade om. Färdigt.
Sedan är det bara att steka i pannan över elden tills äpplena blir mjuka.
Vi åt med vaniljsås men funkar ju precis lika bra med grädde eller utan något alls.
Så gott.
Till dessert. Smörstekta äpplen.
Förberedelser.
Skär äpplen i klyftor, sockra lite lätt och ha på kanel efter önskemål. Jag lade sedan allt i en skål med lock. Hade på lite muesli och ringlade över lite flytande rapsolja/smör. Satte på locket och skakade om. Färdigt.
Sedan är det bara att steka i pannan över elden tills äpplena blir mjuka.
Vi åt med vaniljsås men funkar ju precis lika bra med grädde eller utan något alls.
Så gott.
Kommentarer
Skicka en kommentar